Afwisselend staand en zittend werken is gezond

Staand werken. Voor veel mensen zal het vreemd klinken. Wie gaat er nu een hele dag of lange tijd achter het bureau staan? Toch kiezen steeds meer mensen om vaker te gaan staan of om af te wisselen met zitten. Rechtop werken brengt namelijk heel wat voordelen met zich mee, terwijl langdurig zittend werken tot negatieve gevolgen kan leiden.

Het is gezond een aantal uur per dag staand te werken

Door staand en zittend werken af te wisselen varieert u de werkhouding en voorkomt u overbelasting van de spieren. Bovendien helpt het ook om de bloedcirculatie te verbeteren en wordt de kans op RSI verkleind. Drie uur per dag staand werken betekent ook 144 verbrande calorieën extra!

Het nieuwe werkbureau

Door technische ontwikkelingen en toepassing van ergonomie verbeteren de werkplek, maar rugklachten, RSI en overbelasting kunnen blijven. Door staand en zittend werk af te wisselen aan een speciaal werkbureau verminderen de klachten. In het begin zal het wennen zijn om staand te werken. Het is natuurlijk meer vermoeiend, maar na een langere tijd van afwisseling in staand en zittend werken, past uw lichaam zich aan.

Een nieuwe trend in staand werken is de treadmill desk, waarbij onder het stabureau een loopband wordt geïnstalleerd. U werkt dan terwijl u aan het werken bent. Het ziet er wat vreemd uit, maar helpt voor de bloeddoorstroming en het fit blijven. Ook in het kopje.

Onze eigen verstelbare burelen: kwaliteit én interessante prijzen

In ons Huislijn-assortiment zijn verschillende verstelbare burelen te verkrijgen. De prijzen van de bureaus zijn laag in zijn klasse en u heeft de keuze uit een slingerbare of elektronische functie.

Wilt u een verstelbaar werkbureau aanschaffen of wilt u eerst eens ervaren hoe het is om staand te werken, kom gerust langs in onze showroom.

Verstelbare vergadertafel

Op de voorgrond is de elektronisch verstelbare vergadertafel te zien

[ssba]

Bezoek virtueel onze nieuwe showroom