Toon De Somer Showroom 2 scaled

Well Building Standard: Hoe Toon De Somer de juiste partner is om hier samen met u aan te voldoen 

In de moderne werkomgeving staat het welzijn van werknemers centraal. Een essentieel raamwerk dat hierbij helpt, is de Well Building Standard. Deze norm richt zich op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van gebouwgebruikers. Maar wat houdt de Well Building Standard precies in en hoe kan u samen met een partner zoals Toon De Somer hieraan voldoen?  

 

Wat is de Well Building Standard?

De Well Building Standard is een certificeringssysteem gericht op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van mensen in gebouwen. Het omvat zeven categorieën, ook wel ‘concepten’ genoemd: lucht, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort en geest. Lucht heeft betrekking op de kwaliteit van de lucht binnen het gebouw. Water richt zich op de kwaliteit en beschikbaarheid van schoon drinkwater. Voeding draait om gezond voedsel en voedingsopties binnen het gebouw. Licht betreft zowel natuurlijke als kunstmatige verlichting en de invloed daarvan op het bioritme. Beweging bevordert fysieke activiteit. Thermisch comfort houdt zich bezig met het beheer van de temperatuur en thermische omstandigheden. Geest heeft betrekking op het bevorderen van mentaal welzijn door ontspanningsruimtes en stressreductie. 

Optimaliseer luchtkwaliteit

Een van de belangrijkste aspecten van de Well Building Standard is luchtkwaliteit. Door het installeren van hoogwaardige ventilatiesystemen die verse lucht binnenbrengen en verontreinigde lucht afvoeren, kan hieraan voldoen worden. Daarnaast kan het gebruik van luchtzuiverende planten en luchtfilters helpen. Het selecteren van meubels en bouwmaterialen die lage VOC-emissies (vluchtige organische stoffen) hebben, draagt ook bij aan een betere luchtkwaliteit. 

Zorg voor schoon drinkwater

Schoon drinkwater is essentieel voor het welzijn van werknemers. Zo kan het voorzien van waterkoelers en drinkfonteinen op strategische locaties te plaatsen een oplossing bieden. Het gebruik van filtratiesystemen om de waterkwaliteit te waarborgen, is een andere manier om aan deze standaard te voldoen. 

Bied gezonde voedingsopties

Een goed ingerichte kantoorruimte biedt mogelijkheden voor gezonde voeding. Dit kan worden bereikt door kantines en keukens te ontwerpen die het bereiden en bewaren van gezond voedsel mogelijk maken. Het integreren van koelkasten en opbergruimtes die toegankelijk zijn voor werknemers, maakt het eenvoudiger voor hen om gezonde voedingskeuzes te maken. 

Investeer in goede verlichting

Licht heeft een grote impact op ons welzijn. Toon De Somer helpt door het optimaal intekenen van bureaus waar het natuurlijk licht door ramen en dakramen maximaal aanwezig is. Daarnaast kan het installeren van LED-verlichting met instelbare kleurtemperatuur die het natuurlijke daglicht nabootst, bijdragen aan een betere werkomgeving. Het plaatsen van werkplekken nabij ramen om daglichttoegang te maximaliseren, is een andere effectieve strategie. 

Bevorder beweging

Beweging stimuleren kan eenvoudig worden geïntegreerd in het kantoorontwerp. Het creëren van open ruimtes die beweging en interactie aanmoedigen, is een effectieve manier om werknemers actiever te maken. Het plaatsen van zit-sta bureaus biedt een oplossing voor de afwisseling tussen zitten en staan. Daarnaast kan het ontwerpen van uitnodigende traphuizen om traplopen te stimuleren in plaats van het gebruik van de lift, bijdragen tot het bevorderen van bewegen op de werkvloer. Dit sluit aan bij het idee van Activity Based Working (ABW).

Zorg voor thermisch comfort

Thermisch comfort draagt bij aan de productiviteit en het welzijn van werknemers. Het gebruik van slimme thermostaten en klimaatbeheersingssystemen om een constante temperatuur te handhaven, kan hier een oplossing voor bieden. Daarnaast is het zorgen voor goede isolatie en tochtvrije ramen en deuren van groot belang. 

Bevorder mentaal welzijn

Het welzijn van de geest is net zo belangrijk als fysiek welzijn. Het creëren van ontspanningsruimtes waar werknemers kunnen pauzeren en ontspannen, kan hier als oplossing in voorzien worden. Het gebruik van kalmerende kleuren en natuurlijke materialen in het interieurontwerp draagt ook bij aan mentaal welzijn. Zorg voor geluidsisolatie om een rustige werkomgeving te waarborgen. Meer over akoestiek en geluidsisolerende oplossingen vind je hier. 

Conclusie 

De Well Building Standard biedt een uitgebreid raamwerk voor het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van werknemers. Door aandacht te besteden aan luchtkwaliteit, water, voeding, licht, beweging, thermisch comfort en mentaal welzijn, kunnen we samen een positieve impact hebben op de werkplek. Het integreren van deze aspecten in het ontwerp en de inrichting van kantoren is niet alleen goed voor de werknemers, maar ook voor de algehele productiviteit en tevredenheid binnen een bedrijf. Als kantoorinrichter kunnen we bij Toon De Somer onze expertise inzetten om werkomgevingen te creëren die niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook bijdragen aan het welzijn van de gebruikers. Door te voldoen aan de Well Building Standard, kunt u een gezonde, productieve en gelukkige werkomgeving garanderen. 

 

Meer over Well Building Standard?  Neem contact met ons op

Featured Items

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy