Meubels stofferen: waarmee moet u rekening houden

Een stof vinden die perfect bij de look and feel van uw werkomgeving past, is niet evident. Oneindige kleurmogelijkheden, verschillende soorten materialen, uiteenlopende keuzes in garnering… En dan hebben we het nog niet eens gehad over welke elementen die u binnen de ruimte graag gestoffeerd ziet! Want ja, naast zitkussens, zetels en stoelen, behoort ook de stoffering van wanden tot de mogelijkheden. Er zijn dus oneindig veel mogelijkheden. We zetten de factoren waarmee u rekening moet houden op een rijtje.

U wil uw interieur over een nieuwe boeg gooien en ook uw zetel en stoelen moeten eraan geloven. Hoewel u nog steeds grote fan bent van het zetel- of stoelmodel, matcht de kleur of het materiaal niet helemaal meer bij wat u voor ogen hebt. Bij Toon De Somer hebben we daar een simpele oplossing voor: we stofferen het meubilair, en zelfs de wanden, in de kleuren of materialen die u zelf wil.

Meer info over het stofferen van meubilair  
 

De kwaliteit van uw stof, uitgedrukt in martindale

Bij de keuze van de juiste stof houdt u in eerste instantie best rekening met de sterkte van die stof. Die sterkte-eenheid noemen we ‘martindale’. De martindale berekent door middel van een rub test (wrijving) wanneer een vezel in een bepaalde stof het zal begeven. Is de martindale bijvoorbeeld 60.000, dan zal het materiaal waaruit de gestoffeerde stoel bestaat na de 60.000e wrijving beginnen slijten. Om die reden speelt de martindale een belangrijke factor in uw keuze van stoffering voor stoelen of zetels. Voor gordijnen is de martindale van minder belang. Dat komt omdat ze minder wrijving ervaren.

 

Kantoorgebouw Renotec Geel 17
 

Een gemakkelijk te reinigen stof gaat langer mee

Naast de martindale, speelt ook het gemak om bepaalde stoffen te kunnen reinigen een allesbepalende factor in de keuze van stoffering. Hoe onderhoudsvriendelijker of vlekbestendiger de stof, hoe langer deze meegaat. 

Om een zo goed mogelijke kwaliteit voor het stofferen van onze stoelen, zetels, banken, zitkussens en zelfs wanden te kunnen garanderen, werken we bij Toon De Somer met de stoffen van Fibreguard. Deze stoffen werden zo ontwikkeld dat chocolade-, ketchup- en zelfs wijnvlekken gemakkelijk te verwijderen zijn met wat water en handzeep. Hoe dat in z’n werk gaat, ondervindt u in onderstaande video:

 

 

En het gaat zelfs verder, want ook met geuren kan er komaf gemaakt worden. Daarvoor worden stoffen antibacterieel en antimicrobieel behandeld, wat ervoor zorgt dat schimmel en slechte geuren geen schijn van kans maken. Ideaal voor klinische omgevingen!

Let op: verbod op brandvertragende stoffen

Naast de juiste stofkwaliteit of de reinigbaarheid van een stof, is het ook belangrijk om de regels rond brandwerende stoffen in achting te nemen. In sommige omgevingen, zoals bijvoorbeeld hotels, gelden er specifieke wetgevingen rond brandvertragende stoffen. Vooral in Engeland worden stoffen aan zware tests onderworpen en wordt er aan de hand van het ‘Crib 5’-label bepaald of stoffen gangbaar zijn voor internationale hotels. Elke brandwerende stof die voldoet aan de normen, krijgt een ‘m1/B1’- en een ‘1021 1 and 2’-certificaat.

Uw stoelen of meubels laten stofferen?

Wilt u graag meer informatie over het stofferen van uw (kantoor)meubelen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

 

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.
    Featured Items

    Share This

    Copy Link to Clipboard

    Copy