Kantoorinrichting: een samenwerking van wetenschap & creativiteit

De manier waarop kantoren worden ingericht is veranderd doorheen de jaren. Heeft u nagedacht over akoestiek? Heeft u rekening gehouden met ergonomie voor uw medewerkers? Staat kabelmanagement al op uw lijstje? Hoe zit het met de juiste verlichting, kantoorplanten en kantoormeubelen? En het laatste maar zeker niet het minste punt: hoe worden deze steeds belangrijkere onderdelen omgezet in een creatief geheel?

Nog veel te vaak is een kantoorinrichting grijs, saai of lelijk en wordt er te weinig rekening gehouden met de medewerkers. De omgeving waarin we werken heeft echter een grote invloed op onze werkprestaties. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat een creatieve kantoorinrichting medewerkers niet alleen stimuleert maar ook innovatief maakt. De kleinste details maken daarin een wereld van verschil.

U wordt geconfronteerd met tal van obstakels die best vanaf de start worden getackeld.
 

Vermijd geluidsoverlast en zorg voor een aangename verluchting

Landschapskantoren in open ruimtes zorgen voor meer communicatie, dynamiek en creativiteit bij uw medewerkers. Maar ze kunnen ook een grote bron van afleiding zijn op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan de geluidshinder die ze met zich meebrengen, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat medewerkers tijd verliezen.

Gelukkig gaat dit probleem over een oplosbare materie. Geluidsabsorptie is namelijk een exacte wetenschap, waarbij er gebruik gemaakt kan worden van verschillende oplossingen. De ene al wat economischer dan de andere. Zo bieden we onder andere akoestische scheidingswanden, wand-of plafondpanelen en silent rooms of concentratieplekken. Toon De Somer kan u gerust stellen dat de geluidsoverlast op uw kantoor gereduceerd kan worden.

Verder is de luchtkwaliteit van grote invloed op de gezondheid en productiviteit van medewerkers. Ook verluchting is gebaseerd op wetenschap. Een goede en juiste berekening bij het plaatsen van HVAC (Heating, Ventilation & Airconditioning), doet wonderen.

 

 

Overweeg een groenere werkplek

Geluidshinder en een slechte luchtkwaliteit kunnen ook vermeden worden met de integratie van groen in uw kantoor. Kantoorplanten kunnen enerzijds een akoestische functie hebben. Bladeren van planten laten geluid namelijk door en kaatsen het niet terug of een scheidingswand kan met groen bekleed worden om als ruimteverdeler te fungeren. Anderzijds spelen kantoorplanten een belangrijke rol in het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Een groene omgeving stimuleert het geluksgevoel en kan stress bij uw medewerkers verminderen en ervoor zorgen dat ze beter presteren.

Bent u op zoek naar natuurlijke planten? Of heeft u een voorkeur voor kunstplanten? Combinaties van groen in het meubilair, kunnen prachtige resultaten creëren. Toon De Somer integreert groen op een creatieve manier in het basisplan, naar ieders budget.
 

 

Integreer wetenschap in een creatieve werkomgeving

Nu we enkele wetenschappelijke obstakels hebben opgelost, rest ons nog om creatief te zijn in uw kantoorontwerp.

Door verschillende gesprekken te hebben met u als klant, groeit ons inzicht in uw bedrijf. Wat zijn uw waardes? Welke waardes wilt u terugzien in het ontwerp van uw kantoor? Wilt u werken met oude foto’s, mooie resultaten of prestaties van de afgelopen jaren, uw bedrijfsgeschiedenis of zelfs een hele hall of fame? Met de integratie van een persoonlijke touch in uw kantoor, creëert u een uniek gevoel. Het uitwerken van uw ideeën vraagt originaliteit en creativiteit. En daar helpen we u graag bij. Voor Toon De Somer is geen idee te gek.

Creatieve realisatie voor bunkerbedrijf Minerva

Van een bunkerbedrijf kregen wij de vraag om hun kantoor te transformeren en levendiger te maken. Hun core business betreft het bevoorraden en tanken van grote schepen met hun eigen, kleinere schepen. De bevoorradingsbuis die gebruikt wordt tussen groot en klein schip, hebben wij gebruikt als verlichting in hun nieuw kantoor. Meer zelfs, deze buis vertrok vanuit een kastenwand, volledig bekleed met een foto van hun schip naar alle kantoren en vergaderzalen. Verder voorzagen wij een koffiehoek in de vorm van een schip en tal van andere gerelateerde items.

Start met een grondig plan

Heeft u al enkele ideeën ondertussen voor uw kantoor? Onthoud dat alles start met een grondig plan. Eerst wordt een 2D-plan gemaakt om de looplijnen en plaatsing te verduidelijken. Vervolgens wordt een volledig 3D-plan opgemaakt waarin alle creatieve elementen worden opgenomen. Uiteraard gebeurt alles in overleg met u.

Tijd om eens na te denken over uw creatief kantoor? Wij tonen graag meer voorbeelden tijdens een persoonlijk gesprek. Aarzel niet om onze creativiteit op proef te stellen en maak een afspraak met onze adviseurs.

 

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

    Featured Items

    Share This

    Copy Link to Clipboard

    Copy