interieurtrends 2024

Interieurtrends voor 2024, een overzicht

’t Is nog niet goed halfweg 2023 en daar zijn de interieurtrends voor 2024 al! Volgend jaar staan er heel wat duurzame, op de natuur geïnspireerde en minimalistische benaderingen op de planning. Daarbij ligt de nadruk op comfort, functionaliteit en welzijn. Hier zijn enkele interieurtrends die naar verwachting een grote impact zullen hebben in 2024:

Biofiel ontwerp

‘Biophilic design’ wordt een van de meest prominente trends in 2024. Bij deze ontwerpbenadering wordt de natuur letterlijk naar binnen gebracht. Verwacht het komende jaar veel kamerplanten, natuurlijke materialen en aardetinten.

Duurzaamheid

Duurzaamheid blijft een drijvende kracht achter interieurdesign in 2024. Ontwerpers zullen op zoek gaan naar manieren om afval te verminderen, de impact op het milieu te minimaliseren en ruimtes te creëren die zowel mooi als milieuvriendelijk zijn. Gerecycleerde materialen, energie-efficiënte verlichting en duurzaam meubilair zullen populaire keuzes zijn.

Minimalisme

Minimalisme is een tijdloze trend die ook in 2024 populair zal blijven. Omdat mensen hun leven willen vereenvoudigen en hun huis willen ontlasten, zal minimalistisch design nog belangrijker worden. Verwacht een focus op strakke lijnen, neutrale kleuren en opgeruimde ruimtes.

Warmte en comfort

In 2024 draait alles om het creëren van ruimtes die warm en uitnodigend aanvoelen. Zachte, pluche texturen, comfortabel meubilair en warme verlichting zullen populaire keuzes zijn. Mensen zijn op zoek naar ruimtes waar ze kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen, en ontwerpers zullen deze elementen in hun ontwerpen verwerken.

Integratie van technologie

Technologie zal in 2024 een belangrijke rol blijven spelen in het interieurontwerp. Smart home-apparaten en domoticasystemen zullen nog populairder worden. Ontwerpers zullen op zoek gaan naar manieren om deze technologieën naadloos te integreren in hun ontwerpen.

Kleuren en texturen

Qua kleuren en texturen zal 2024 in het teken staan van natuurlijke, aardse tinten. Denk aan warm bruin, diepgroen en zachtblauw. Texturen zullen tastbaar en uitnodigend zijn, met de nadruk op natuurlijke materialen zoals hout, steen en wol.

Toch is er naast aardse kleuren ook een nieuwe, opvallende trendkleur die volgend jaar binnen interieurs zal opkomen: het licht oranjeroze ‘apricot’.

Kortom, 2024 wordt een jaar van transformatie en evolutie in interieurdesign. Met de nadruk op duurzaamheid, biofiel design en comfort zullen ontwerpers ruimtes creëren die zowel mooi als functioneel zijn. Of je nu je huis renoveert of gewoon op zoek bent naar inspiratie, deze trends zullen het komende jaar zeker een grote impact hebben.

Meer over de laatste interieurtrends? Bij Toon De Somer zijn we er dag-in-dag-uit mee bezig! Neem contact met ons op

Featured Items

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy