3 redenen waarom groen op kantoor jouw medewerkers gelukkiger maken

Groen op kantoor in de vorm van kunstplanten en bloemen: er wordt steeds meer voor gekozen. Maar wie denkt dat vooral de esthetiek en het knappe uitzicht ervan de belangrijkste reden is tot het installeren van groene muren, heeft het mis. Planten en bloemen op de werkvloer hebben namelijk een heel stuk meer voordelen. Ze maken medewerkers niet alleen gelukkiger, ze verschonen ook de lucht op kantoor, verdelen de ruimte én zorgen voor minder stress op het werk.

Moswanden, klimop, grote planten, kleurrijke boeketten en zelfs volwaardige bomen: het klinkt gek, maar tegenwoordig kunt u het ook allemaal op de werkvloer installeren. En dat doen ook steeds meer bedrijven effectief! Want naast ergonomische bureaustoelen, standing desks, cosy corners en een buitenruimte, draagt ook groen op kantoor bij tot het welzijn van medewerkers.

Meer info over groen op kantoor

De voordelen van groen op kantoor

Groen op kantoor heeft, naast een mooi esthetisch resultaat, ook nog andere voordelen. En het zijn vooral de medewerkers zelf die er de vruchten van plukken.

Schonere lucht op kantoor

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van een groene binnenomgeving, is dat planten een luchtzuiverende functie hebben. Zo binden ze geuren, stofdeeltjes en schadelijke stoffen, maar absorberen ze ook kooldioxide uit de lucht. Niet onbelangrijk, want de luchtkwaliteit van de ruimte waarin u werkt heeft een grote invloed op de gezondheid én op de productiviteit van uw medewerkers. Daarnaast hebben echte planten op kantoor ook een gunstig effect op de kamertemperatuur.

Let wel op: kunst planten hebben uiteraard geen luchtzuiverende functie. 

Minder stress op de werkvloer

Uit een onderzoek van de Universiteit van Exeter blijkt dan weer dat groen op kantoor ervoor kan zorgen dat lichamelijke stress verminderd wordt en dat het geluksgevoel verbetert. Ook dat zorgt wederom voor gelukkige medewerkers, die bijgevolg beter presteren.

Deel uw ruimte op met groene wanden

Een vierde voordeel van het plaatsen van (kunst)planten op kantoor, is dat u er een grote ruimte gemakkelijk en mooi mee kan opdelen. Dankzij verschillende systemen kunt u verschillende soorten planten op specifieke manieren op kantoor plaatsen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op! 

 

Kunstplanten of echte planten? Nog maar weinig verschil

Wie meer groen op kantoor wil, kan kiezen voor zowel echte, als kunstplanten. Waar de ene optie vooral voordelen heeft voor de gezondheid van medewerkers, scoort de andere dan weer beter op vlak van akoestiek en vergt het minder onderhoud.

Toch lijken kunstplanten steeds meer op échte planten. In vele gevallen kunt u valse planten tegenwoordig al niet meer onderscheiden van echte. Voor ieder is er dus wat wils!

De integratie van groen in uw interieur: Toon De Somer houdt er van bij het begin rekening mee

Planten en kunstplanten worden steeds meer in nieuwe kantoorontwerpen verwerkt. Ook bij Toon De Somer houden we hier tegenwoordig steevast rekening mee, en integreren we groen in onze nieuwe interieurvoorstellen.

Al van bij het ontwerp houden we rekening met groen in het kantoor: of het nu gaat over plantenbakken of verticale wanden, accenten op kasten of op ruggen van kasten… Planten wekken een ruimte tot leven: je kan er een saaie, corporate ruimte die voornamelijk uit betonnen wanden bestaat, zonder al te veel effort knap mee opfleuren. Een effect dat we met elk van onze creaties willen teweegbrengen.

Benieuwd naar de projecten waarbij we groen in de vorm van (kunst)planten integreerden? Je ontdekt ze hier.

Overweegt u ook groen op kantoor? Bij Toon De Somer helpen we u graag verder!

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

   

  Featured Items

  Share This

  Copy Link to Clipboard

  Copy