Independent Container Lines

Renovatie kantoor ICL in goede banen

Independent Container Line is een containerrederij die Noord-Europa en de Oostkust van de Verenigde Staten verbindt. In het kantoor in Antwerpen werkt een 60-tal mensen. Voor de volledige renovatie van de tweede verdieping van hun kantoorgebouw in Antwerpen deden ze beroep op Toon De Somer. De coördinatie van de volledige verbouwing berustte bij De Somer, waardoor ICL zich volledig kon blijven concentreren op hun kerntaken.

www.icl-ltd.com


Renovatie kantoorverdieping

  • Landschapskantoor met scheidingswanden
  • Directiekantoren
  • Keuken en berging
  • Aanvang werken: half augustus 2012
  • Oplevering: begin november 2012

In de wolken met nieuw kantoor

An Cloeck, HR-manager bij ICL, verwoordt de reacties van haar collega’s: “Iedereen was in het begin natuurlijk in de wolken met de nieuwe werkplek. Alles was nagelnieuw en het kantoor baadt in licht. Nu er extra mensen werken in het landschapskantoor, moeten we echter opletten dat het niet te luid wordt om de concentratie te kunnen behouden”.

ICL landschapskantoor (2)

Uiteindelijk werkt op de vernieuwde verdieping een 25-tal mensen in eilandjes voor zes personen, twee directiekantoren, een vergaderzaaltje, een keuken en een berging. Op anderhalve maand was de verdieping compleet getransformeerd in een moderne en aangename kantoorruimte. De verdieping werd volledig gestript en er werd zelfs een nieuwe egalisé betonvloer gelegd.

Renovatie van A tot Z

Michaël Swalens, sales manager bij De Somer: “We beperkten ons niet tot het leveren van kantoormeubelen, maar tekenden het volledige kantoor technisch uit, regelden de bouwvergunningen, berekenden de vereisten voor airco, verwarming en ventilatie, stelden werklieden aan en nog veel meer. Een waar totaalproject waar we best trots op zijn.”

An Cloeck is heel tevreden over de samenwerking met De Somer: “Alles is binnen tijd en binnen budget opgeleverd, met heel weinig disruptie voor de business”. 

ICL landschapskantoor

ICL directiebureel

Communicatie en planning

De Somer verzorgde de coördinatie van het renovatieproject, stelde een gedetailleerde planning op en leverde een wekelijks werfverslag af. Dit is cruciaal om het tijdig opleveren te garanderen en bovendien de vereiste kwaliteit te behalen en binnen het budget te blijven.

Een probleem was bijvoorbeeld de aansluiting tussen het parket en de linoleumvloer die ernaast lag. De werkmannen hebben het zo gelegd dat er geen niveauverschil is, wat tekenend is voor de kwaliteit en de graad van afwerking. Een andere uitdaging was dat alles via een buitenlift moest verlopen, zonder al te veel stofhinder. Met De Lijn moesten eveneens correcte afspraken gemaakt worden, omdat de werken de tramlijn hinderden. Ieder renovatieproject heeft zo zijn specifieke uitdagingen die door een goede planning en een duidelijke communicatie aan te pakken zijn.

ICL vergaderruimte

Download deze getuigenis van ICL als PDF

[ssba]

Bezoek virtueel onze nieuwe showroom