Vallory 8 scaled
Vallory 9 scaled
Vallory 10 2 scaled
Vallory 1 scaled
Vallory 7 scaled
Vallory 6 scaled
Totaalrenovatie kantoorruimte Vallory

VALLORY: totaalrenovatie van magazijn tot kantoorruimte met aandacht voor details

Een magazijn op een tweede verdiep volledig omtoveren tot een gezellige en klassevolle kantoorruimte? Die opdracht kreeg we bij Toon De Somer van Vallory, detailhandel in tapijten, vloerbedekking en wandbekleding. Hun pand, gelegen in hartje Antwerpen, kreeg dan ook een volledige make-over. De moeilijkheid? De steunmuur die in het midden van de ruimte stond. 

Een nieuwe look and feel aan een open werkruimte geven als er één grote steunmuur in de weg staat? Het is geen makkelijke opdracht. En daar zijn verschillende redenen voor: je open ruimte wordt alsnog in twee aparte delen opgedeeld, ook maakt het de beschikbare ruimte voor gezellige hoekjes en aparte meetingrooms een pak kleiner. 

Behouden van een belangrijke steunmuur in het midden van de kantoorruimte

Een uitdagende opdracht dus voor onze interieurarchitecten. Bovendien werd uit het uitgevoerde stabiliteitsplan ook duidelijk dat bijkomende werken nodig waren om te voldoen aan de normen. Dat laatste werd uiteindelijk op een erg esthetische manier opgelost: rond de werkeilanden werd er een op maat gemaakte houten rastering geplaatst die zowel bijdraagt tot de look and feel, maar ook tot de stabiliteit van de kantoorruimte.

Naast de houten rastering op maat, werden ook ingebouwde kasten en een volledig nieuwe keuken geïnstalleerd.

Bijzonder slechte akoestiek

Een volgende obstakel waar tegenaan gelopen werd, was de bijzonder slechte akoestiek. Doordat het pand voorheen fungeerde als magazijnruimte, werd hiermee (logischerwijs) geen rekening gehouden. 

Om geen werken te moeten uitvoeren die zouden zorgen dat de esthetiek van de ruimte zouden teniet doen, werd er gekozen voor akoestische spuitpleister. Een uitstekende oplossing voor de weergalmende echo die in de ruimte hing.

Werken from scratch

Gezien deze ruimte voorheen kantoren huisvestte maar uitsluitend diende voor het opslaan van materialen, waren heel wat fundamentele werken nooit eerder uitgevoerd. Zo moesten loodgieterij, elektriciteits-, HVAC- en gyprocwerken from scratch worden uitgevoerd én moest er een verlichtingsplan worden uitgewerkt, inclusief basisverlichting en pendelarmaturen. 

Voor een finale finishing touch kreeg alles een lik verf en werd er voor nieuwe vloerbekleding gezorgd.

Een totaalrenovatie: ook de afwerking is cruciaal

Voor een onderneming actief binnen de textielsector en met interieurvormgeving, is een nette en bovenal klassevolle afwerking van groot belang. Daar werd niet enkel tijdens de werken en de afwerking van de ruimte an sich rekening mee gehouden, ook het losse meubilair werd op zeer secure wijze uitgekozen opdat het bij het totaalplaatje zou passen. Hiervoor werd van bij de aanvang van de werken een moodboard uitgewerkt waarbij kleurenkeuzes nauwkeurig werden vastgelegd, alsook stijlen voor meubilair werden bepaald. Op deze manier konden zowel Toon De Somer, als Vallory het plaatje laten kloppen. 

Over Vallory

Hoewel de naam Vallory je misschien niets zegt, zullen de winkels van Marie Marie – die tot het overkoepelende bedrijf Vallory horen, alsook het gelijknamige textielmerk, allicht wél een belletje doen rinkelen. 

Met meer dan 40 jaar ervaring in de sector, ontwerpt en produceert Vallory zijn eigen dekbedsets, (sier)kussens en donzen. Deze verkopen ze in hun winkelpunten te Knokke en Antwerpen. Die laatste zijn overigens een waar plezier om te bezoeken en staan bekend om hun indrukwekkende etalages. 

Naast de productie en de verkoop van huishoudtextiel en beddengoed, kan je bij Vallory ook terecht voor textiel op maat, alsook voor woon-, hotel of B&B-projecten die kleur- en stijladvies vereisen. 

Meer weten? Breng dan een bezoekje aan één van hun winkels of surf naar www.marie-marie.be

Klant:

Vallory

Sector:

Textielindustrie

Locatie:

Antwerpen stad

SHARE THIS

Bekijk hieronder alle foto’s van dit project

Ben je benieuwd naar wat we voor jouw kantoorruimte kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze projectmanagers. Zij helpen je met plezier verder!

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

    Featured Items