Totale kantoorrenovatie: Argenta Schoten

Een totaalrenovatie voor Argenta Schoten 

In gesprek met de kantoorhouders van Argenta Schoten werd snel duidelijk dat er een dringende renovatie nodig was. Het kantoor was verouderd en voldeed niet meer aan de moderne standaarden. De kantoorhouders droomden van een moderne, uitnodigende omgeving waar klanten met trots ontvangen kunnen worden. Het resultaat is een schitterende transformatie waarin natuurlijke materialen, groen en industriële elementen samenkomen tot een harmonieus geheel. 

Een verouderd kantoor in een nieuw jasje

Argenta Schoten, een begrip in de regio, stond voor een grote uitdaging: een verouderd kantoor moderniseren zonder de charme en functionaliteit te verliezen. De kantoorhouders waren grote liefhebbers van groen en natuurlijke materialen. Wij hebben dit project met enthousiasme aangepakt en omgetoverd tot een eigentijdse en warme werkomgeving. 

Het ontwerp en de uitvoering

Voor de vloer hebben we gekozen voor een speelse combinatie van vinyl in betonlook afgewisseld met hout. Deze keuze zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijk resultaat, maar helpt ook bij het afbakenen van verschillende zones binnen het kantoor. Om een ruimtelijk gevoel te behouden in de smallere gang zijn er glazen wanden geplaatst aan weerszijden, waardoor daglicht vrij spel heeft in alle adviesruimtes. 

Om de privacy te waarborgen tijdens klantgesprekken, hebben we gekozen voor horizontale lamellen die naar wens geopend en gesloten kunnen worden. Dit systeem zorgt ervoor dat er altijd een verbinding blijft met de gang zonder volledig afgesloten te zijn. 

Elke adviesruimte straalt een warme, ontspannen sfeer uit dankzij de gekozen accentkleuren, decoratieve wandlampen en houten bureaus. Aan het einde van de gang hebben we een LED-versie van de Argenta-appel geplaatst, een subtiele en speelse verwijzing naar het bedrijf die tevens de aandacht van bezoekers trekt. 

Moderne faciliteiten en een “touch of history” 

In het kantoor en de inkomhal zijn muurstickers aangebracht met historische beelden van Schoten. Dit brengt niet alleen een stukje geschiedenis naar binnen, maar creëert ook een vertrouwde en nostalgische sfeer voor klanten en medewerkers. 

Voor de medewerkers hebben we een aangename keuken met bar geïnstalleerd. Deze ruimte dient niet alleen om te lunchen, maar is ook ideaal voor afterworkdrinks en informele bijeenkomsten. Voor aan de bar is er gekozen voor de TOOON. Original barkruk in zwarte uitvoering, met diezelfde TOOON. Original Chair voor aan de lage tafels.

Het ontwerp van de balie en inkomdeur was een uitdaging door de strenge veiligheidsvereisten, maar met behulp van speciale profielen en veiligheidsglas hebben we een veilige en gastvrije entree kunnen realiseren met de Flower Chair.

De totale kantoorrenovatie van Argenta Schoten is een perfect voorbeeld van hoe vernieuwing en respect voor de omgeving hand in hand kunnen gaan. Met aandacht voor detail en een goed doordacht ontwerp en maatwerkMaatwerk hebben we een werkomgeving gecreëerd waar zowel klanten als medewerkers zich welkom en comfortabel voelen. 

Over Argenta Schoten 

Argenta Schoten is een vestiging van de Belgische bank- en verzekeringsgroep Argenta, gelegen in het hart van Schoten.  Het biedt een gastvrije omgeving waar klanten en medewerkers zich direct thuis voelen. Argenta Schoten staat bekend om zijn persoonlijke benadering en uitgebreide dienstverlening, van spaar- en beleggingsadvies tot hypotheken en verzekeringen, allemaal met een focus op eenvoud en transparantie. 

Klant:

Argenta Schoten

Sector:

Bank

Locatie:

Schoten, België

SHARE THIS

Benieuwd naar uw toekomstig kantoor?

Van concept naar totale inrichting. Het is een hele weg. Heeft u nog vragen? Of komt u graag langs in onze showroom in Antwerpen? Contacteer ons dan gerust! 

Neem contact met ons op

Spreek met ons af

U zal versteld staan wat we voor u kunnen betekenen. Wij spreken dan ook graag met u af in onze + 1.000 m² showroom of bij u op kantoor.

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

    Featured Items