Totaalrenovatie: LCL Antwerp

Een ‘cosy corner’ en technische herinrichting voor LCL Antwerpen

Een luchtzuiverende moswand, een fotomuur, gezellige zitgelegenheid, een coffee corner, maar vooral ook een ruimte waarin je comforabel en in alle rust kan werken: voor de totaalrenovatie van het Antwerpse datacenter van LCL  kreeg Toon De Somer de opdracht om out of the box te denken en zo ver mogelijk weg te blijven van een eentonige, witte ontvangstruimte voor personeel en bezoekers. Challenge accepted!

LCL, Belgische specialist in Tier III- gecertificeerde datacenters,  besloot afgelopen jaar het interieur van zijn Antwerps datacenter duurzaam te renoveren. ‘Klanten en werknemers verkiezen een aangename ruimte waar ze in alle rust en comfort kunnen werken en waar het aangenaam vertoeven is tijdens pauzemomenten,’ aldus Laurens van Reijen, managing director van LCL . Na een eerder succesvol afgerond totaalproject van Toon De Somer bij LCL Brussels-West (nabij Aalst), mochten we ook voor dit renovatieproject als partner aan de slag.

Comfortabel werken in een aangename omgeving

Bij LCL Antwerp werken niet enkel vaste medewerkers, ook komen er regelmatig klanten langs. Laurens licht toe: ‘Op de campus van LCL Antwerp genieten niet alleen onze eigen medewerkers, maar ook onze bezoekers, klanten en prospecten van een aangename omgeving. We vinden het ontzettend belangrijk om onze ‘customer intimacy’-strategie door te trekken in al onze datacenters. Dit maakt de omgeving warm en herkenbaar voor onze bestaande en potentiële klanten.’ Om het vele ‘va et vient’  in een behaaglijk en comfortabel kader te kunnen opvangen, werd er bij de herinrichting voor een invulling gekozen die enerzijds ruimte biedt om comfortabel te kunnen werken, maar die anderzijds ook voldoende ruimte tot ontspanning in petto heeft. Het resultaat: een polyvalente ruimte met een cosy area: elk hoekje werd zorgvuldig ingekleed met aandacht voor een mooi kunstwerk aan de muren, een duurzame moswand en de bedachte composities van zitzetels met bijhorende kussens, een op maat gemaakte kast voorzien van een coffee corner, comfortabele bureaus en een modern uitgeruste vergaderzaal.

Uiterst hoogwaardige materialen

Zowel voor de basisconstructie van de ruimte, als voor de afwerking ervan, werd er enkel met hoogwaardige materialen gewerkt. Een gietvloer, tabletten in zwart-mat en krasvrij fenix/sirocco materiaal, steel look glazen wanden, een fotomuur en een natuurlijke moswand: het interieur werd tot in de puntjes uitgedost.

En over groen en planten gesproken: hoewel er initieel werd gebrieft om de plafondhoogte te verlagen, besliste Toon De Somer de plafondhoogte over een andere boeg te gooien. Zo werd er in samenspraak gekozen voor het behouden van een hoogte van 450 cm en werd er voor de akoestiek gewerkt met een akoestische spuitpleister. Hierdoor werd het dan ook mogelijk om een heuse boom van 3 meter hoog middenin het interieur te installeren, wat in combinatie met de groene moswand een nieuwe dimensie aan de ruimte geeft.

Naast hoogwaardige materialen, groen en kunst werd er ook een kast op maat getekend, uitgewerkt en gemonteerd door onze eigen schrijnwerkers.

Lees meer over deze totaalrenovatie: LCL Antwerp presenteert vernieuwde kantoorruimte

Klant:

LCL Antwerpen

Sector:

Datacenter – IT-infrastructuur

Locatie:

Antwerpen, België

SHARE THIS

Benieuwd naar uw toekomstige kantoor?

Van concept naar totale inrichting, het is een hele weg. Heeft u nog vragen? Of komt u graag langs in onze showroom in Antwerpen? Neem dan gerust contact op (en wij zorgen voor de koffie)!

Neem contact met ons op

Spreek met ons af

U zal versteld staan wat we voor u kunnen betekenen. Wij spreken dan ook graag met u af in onze 2500 m² showroom of bij u op kantoor.

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.
    Featured Items