Een luchtzuiverende moswand, een fotomuur, gezellige zitgelegenheid, een koffiebar, maar vooral ook een ruimte waarin je productief aan de slag kan: voor de herinrichting van het Antwerpse datacenter van LCL België kreeg Toon De Somer de opdracht om de totaalrenovatie helemaal out of the box uit te denken, waarbij we zo ver mogelijk weg zouden blijven van een saaie, witte dataruimte. Challenge accepted!

Belgische specialist in Tier 3-datafaciliteiten en -beveiliging LCL besloot afgelopen jaar het interieur van zijn Antwerpse hub onder handen te laten nemen. ‘Klanten en werknemers hebben een ruimte nodig waarin ze op het gemak kunnen doorwerken of gezellig in kunnen ontspannen tijdens pauzemomenten,’ klonk het daar. Na een eerder succesvol afgerond totaalproject van Toon De Somer bij LCL Aalst, mochten we ook voor dit renovatieproject als partner aan de slag.

Comfortabel verder werken zonder eigen bureau

Bij LCL Antwerpen werken niet enkel vaste medewerkers, ook komen er regelmatig klanten langs die zich tijdens het opladen van hun data in het beveiligde netwerk graag op het gemak met ander werk of andere opdrachten bezighouden. Om het vele ‘va et vient’ op een gezellige manier te kunnen opvangen, werd er bij de herinrichting voor een invulling gekozen die enerzijds ruimte biedt om productief aan de slag te gaan, maar die anderzijds ook voldoende ruimte tot ontspanning in petto heeft. Het resultaat: een polyvalente ruimte met cosy corner met zitzetels en bijhorende kussens, een coffeecorner die uitgerust is met een op maat gemaakte kast, bureaus om aan te werken en een top-notch afwerking met een fotowand en een Lindström-schilderij. 

Uiterst hoogwaardige materialen voor renovatie

Zowel voor de basisconstructie van de ruimte, als voor de afwerking ervan, werd er enkel met hoogwaardige materialen gewerkt. Een gietvloer, tabletten in zwart-mat en krasvrij fenix/sirocco materiaal, steel look glazen wanden, zowel valse als echte planten én kunst: het interieur werd tot in de puntjes uitgedost.  

En over groen en planten gesproken: hoewel er initieel werd gebrieft om de plafondhoogte te verlagen, besliste Toon De Somer de plafondhoogte over een andere boeg te gooien. Zo werd er in samenspraak met de verhuurder van het pand gekozen voor het behouden van een hoogte van 450 cm en werd er voor de akoestiek gewerkt met een akoestische spuitpleister. Hierdoor werd het dan ook mogelijk om een heuse boom van 3 meter hoog middenin het interieur te installeren, wat in combinatie met de groene moswand een nieuwe dimensie aan de ruimte geeft.

Naast hoogwaardige materialen, groen en kunst werd er ook een kast op maat getekend, uitgewerkt en gemonteerd door onze eigen schrijnwerkers.

Meer weten over onze totaalrenovaties? Bekijk de mogelijkheden of neem contact met ons op.

Featured Items