Totaalinrichting van bowling en cafetaria voor e-karting

Een bowlingzaal toegankelijk voor iedereen, dus ook rolstoelgebruikers? Het is de opdracht die Toon De Somer van Area53 in Mortsel kreeg. Daarbij moest van 0 begonnen worden. Een vooralsnog lege ruimte zou moeten worden ingevuld met inkomhal, bowlingbanen, comfortabele zitbanken en tafels, een e-karting én een cafetaria. Allemaal rolstoelgebruiker-proof. Een totaalinrichting waarmee Toon De Somer maar al te graag aan de slag ging!

Totaalinrichting voor kleine of grote groepen

Iedereen kent de klassieke opstelling van een bowling: tafels en zetels worden zodanig geplaatst dat ze twee bowlingbanen als het ware ‘verenigen’. Wie bijvoorbeeld in de zetels aan bowlingbaan A zit, kijkt recht naar de mensen aan bowling B en omgekeerd. Op die manier kom je als het ware tegenover onbekenden te zitten. Iets minder gezellig dus. 

Met die opstelling ging Toon De Somer verder aan de slag. En hoewel je er de klassieke bowling-opstelling kan vinden, werd er bij Area53 gekozen voor een aanvullend, nieuw concept. Zo werd er langs de ene kant van de tafel een zitbank voorzien, langs de andere kant staan er dan weer (vaste) poufs. Een ideale oplossing dus voor grote groepen die twee aangrenzende bowlingbanen nodig hebben of voor kleinere groepen die zich al dan niet sociaal willen openstellen naar de onbekenden naast hen toe.

Tafels met bowlingkegel als poot en afwasbare stoffen

Voor de gedetailleerde afwerking van de totaalinrichting werd er gekozen om het ‘bowling’-thema volledig door te trekken. Zo werd er geopteerd voor kegel- en bowlingbalvormige poten voor onder de tafels en werden zetels en poufs in de cafetaria afgewerkt in een kenmerkend ‘racing red’. De stoffen die voor deze totaalinrichting gebruikt werden, zijn bovendien vlekbestendig en volledig afwasbaar. Iets waar we bij Toon De Somer overigens ook bij elk project rekening mee houden. 

Totaalinrichting toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Eén van de uitdagingen voor de totaalinrichting van deze bowling, was dat het volledige project ook toegankelijk gemaakt moest worden voor rolstoelgebruikers. Hiervoor werd uiteindelijk gekozen voor opklapbare zitbanken en tafels met een iets lagere zithoogte. Daarnaast werden ook nog enkele andere, kleinschalige aanpassingen aan het interieur gemaakt om de omgeving gemakkelijk navigeerbaar te maken. 

Het uitdagende aan dit project? De ‘out of the box’ benadering die we bij Toon De Somer voor de totaalinrichting van de bowling en bijhorende cafetaria bij Area53 mochten toepassen. Een uitdaging die we bij Toon De Somer keer op keer met boordevol energie aangaan!

Bekijk meer van onze projecten.

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

    Featured Items