Inrichting: Balie Mechelen

Een moderne facelift met respect voor geschiedenis: Inrichting bij de Balie van Mechelen 

De Balie van Mechelen had nood aan een verfrissing die zowel uitnodigend als praktisch zou zijn. Ons doel was om een lichtere, eigentijdse sfeer te creëren zonder afbreuk te doen aan de toegankelijkheid voor alle bezoekers. 

In de gang hebben we de wachtruimte getransformeerd van een bescheiden ruimte met slechts twee stoelen naar een warme en uitnodigende omgeving. Hier plaatsten we een op maat gemaakte zitbank in een aangename stof, wat niet alleen comfort biedt maar ook een gevoel van welkom geeft aan de bezoekers. De trap, als centraal element in de hoge witte ruimte, hebben we een opvallende kleur gegeven als eyecatcher, waardoor de ruimte zowel functioneel als visueel interessant wordt. 

Op de gelijkvloerse verdieping hebben we verschillende functionele ruimtes gecreëerd. Er is een ruimte voorzien voor advocaten om opzoekwerk te doen en dossiers door te nemen, een plek om toga’s op te bergen, en een kantoor met bureaus voor afspraken. Roomdividers zorgen hier voor extra privacy bij de adviesplekken. Boven hebben we een vergaderzaal en een kantoor voor de stafhouder ingericht, waarbij extra werkplekken zijn toegevoegd voor flexibel gebruik. 

Een bijzonder aspect van dit project is de integratie van oude foto’s doorheen de ruimtes, die niet alleen de geschiedenis van de balie tot leven brengen, maar ook een gevoel van continuïteit biedt aan de bezoekers en medewerkers. 

Klant:

Balie Mechelen

Sector:

Rechtbank

Locatie:

Mechelen, België

SHARE THIS

Benieuwd naar uw toekomstig kantoor?

Van concept naar totale inrichting. Het is een hele weg. Heeft u nog vragen? Of komt u graag langs in onze showroom in Antwerpen? Contacteer ons dan gerust! 

Neem contact met ons op

Spreek met ons af

U zal versteld staan wat we voor u kunnen betekenen. Wij spreken dan ook graag met u af in onze + 1.000 m² showroom of bij u op kantoor.

    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

    Featured Items