Maak kennis met de TST Edo: de betaalbare houten designstoel van Belgische makelij mét een tweezijdig zitvlak

PERSBERICHT – Toon De Somer introduceert minimalistische maar vernieuwende designstoel als kers op de taart in samenwerking met designer Axel Enthoven.

Houten stoelen met een minimalistisch design zijn ‘hot’ en zijn bijgevolg uit geen enkele showroom of geen enkel modern interieur te denken. Alleen is er één probleem: de aankoop van zo’n stoel kost je al snel een nier. En dat houdt velen tegen om er een in huis te halen. Met de gloednieuwe TST Edo brengt Toon De Somer nu een comfortabeler, Belgischer en bovenal betaalbaarder alternatief mét een twist: zo heeft de stoel twee verschillende zitvlakken die je naargelang je gemoedstoestand in ‘een flip’ aanpast. Beschikbaar in drie uitvoeringen en met een stoffering naar keuze.

Grote vraag naar betaalbaar design

Een interieur gevuld met designmeubilair: het is iets waarvan zo velen dromen. Een droom die voor het overgrote deel van die liefhebbers door de torenhoge prijzen aan diggelen wordt geslagen. Om die reden gaan steeds meer consumenten op zoek naar uitvoeringen bij goedkopere, vaak weinig sustainable en al zeker geen Belgische merken en winkels.

Naast de vraag van de markt naar goedkoper designmeubilair, was Toon De Somer ook op zoek naar een perfect match voor bij zijn eerder gelanceerde Ton Sur TOOON. Table, een tafel met een unieke vorm die in meerdere lagen met de hand gecementeerd wordt. “We merkten dat verschillende van onze dealers onze Ton Sur TOOON. Table in hun showrooms steeds combineerden met moderne, minimalistische houten stoelen. Daardoor ging ook bij ons een belletje rinkelen.

Toch wilden we het anders, meer vernieuwend aanpakken. En daar is de TST (kort voor Ton Sur TOOON.) Edo het resultaat van. Zo kan je het houten zitvlak omdraaien en plaatsnemen op een kussen in een stoffering naar eigen keuze; je krijgt dus bijna letterlijk twee stoelen voor de prijs van één. En dat mag je redelijk letterlijk nemen, want ook de prijs van onze TST Edo is uniek binnen het segment. Een stoel heb je al voor €399, BTW inclusief. “Daarnaast is de stoel ook beschikbaar in drie verschillende kleuren hout én kan je het kussen optioneel in welke stof dan ook laten stofferen. Standaard wordt de TST Edo aangeboden met het gestoffeerde zitvlak in bouclé stof.”

Vernieuwend design- en kantoormeubilair

Voor het ontwerp van de TST Edo sloeg De Somer de handen in elkaar met ontwerper Axel Enthoven. Toon kwam met het idee, waarna Axel verder sleutelde aan het unieke ontwerp. “Een van de zaken waarmee we ons willen onderscheiden, is door vernieuwend meubilair te ontwerpen en te produceren. We spelen in op de noden en smaken van de markt, maar zullen er steeds onze eigen benadering op maken, en dat liefst met een ‘extraatje’ erbij. Zo is de Flower Chair een unieke fauteuil gebaseerd op een bloem waarin je comfortabel kan wegzakken, is de Ton Sur TOOON. Table kras- en vlekbestendig en kan je onze TST Edo omvormen tot een totaal andere stoel in slechts een handomdraai. En zo hebben we nog een paar voorbeelden voor zowel binnen de thuisomgeving, als voor op kantoor.”

Vernieuwen is één ding, maar om er zeker van te zijn dat de nieuwe stoel wel zou aanslaan bij het grotere publiek, deed De Somer ook een steekproef bij zo’n 100 designliefhebbers: “Een nieuw product op de markt brengen is altijd wat risky business, zeker als er al meerdere alternatieven bestaan. Om die reden gingen we bij een 100-tal mensen ten rade en stelden we hen enkele doelgerichte vragen, waarbij we ook onze eigen stoel met die van de concurrentie lieten vergelijken. Daar kwamen heel wat positieve reacties uit, die ons motiveerden om met deze stoel door te zetten.”

De aanpak van Toon De Somer blijkt aan te slagen. Vorig jaar nog wonnen ze de ‘Balthazar Prijs’ op de Meubelbeurs voor de Ton Sur TOOON. Divider, de eerste designkast die ze ontwierpen en produceerden. “Het succes van die kast wilden we op een positieve noot verderzetten. Al snel na het lanceren van de TST Divider, begonnen we dan ook met een nieuwe lijn van designmeubilair. Die bedachten we samen met designers Mathias De Ferm en Axel Enthoven en hebben we uiteindelijk Ton Sur TOOON. gedoopt. Daarvan is in samenwerking met Axel Enthoven de TST Edo, die vernoemd werd naar Japanse Edo-periode, het laatste tijdperk van de traditionele Japanse cultuur en samenleving, nu het laatste resultaat,” vertelt De Somer.

Een uniek Belgisch design

Naast een uniek en vernieuwend ontwerp en een interessante prijs, heeft de TST Edo ook een uiterst Belgisch verhaal. Zo is Toon De Somer, Belgisch specialist in kantoor(her)inrichtingen en in het ontwerpen en produceren van kantoor- en designmeubilair, voor zijn nieuwste collectie een samenwerking aangegaan met gekend Belgisch ontwerper Axel Enthoven. Daarnaast wordt er met het Belgische BruTextiles samengewerkt voor het stofferen van de meubels met hoogwaardige, afwasbare stoffen.

Over Toon De Somer

Toon De Somer staat gekend voor de volledige ontzorging in totaalrenovaties en -inrichtingen van kantoorruimtes groot en klein. Dat gaat van het uitdenken van een concept tot het tekenen van een concreet design, het uitvoeren van de werken (inclusief schrijnwerkerij) en het installeren van state-of-the-art kantoor- en designmeubilair voor thuis. Die laatsten tekenen en produceren we overigens ook zelf.

Meer weten over de TST Edo, de Ton Sur TOOON. reeks of ons ander kantoor- en designmeubilair? Neem dan contact op:

Bieke Goovaerts

Marketing & Communicatie verantwoordelijke
bieke@desomer.be

Featured Items

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy