Landschapskantoor, voor of tegen? - Toon De Somer The office Interiors

Landschapskantoor, voor of tegen?

Veel bedrijven of organisaties worden of zijn al overtuigd dat ze een landschapskantoor moeten invoeren om bij te blijven. Medewerkers worden in toenemende mate geacht hun werkplek te delen en/of hun werk uit te voeren in een open kantooromgeving. De organisatie wordt minder productief gezien als er niet gebruik wordt gemaakt van flexplekken, loungebanken en output-gericht denken.

COMPLEMENTI_74

Voor- en nadelen van een landschapskantoor

Maar is het werken in een landschapskantoor ook echt productiviteitsverhogend? De flexibilisering van de werkvloer heeft in veel gevallen een positieve invloed op het werkplezier en het imago van het bedrijf, maar dat betekent niet dat een open work office bij ieder bedrijf gedachteloos ingevoerd kan worden.  Past de nieuwe werkomgeving wel bij het karakter en de werkzaamheden van de medewerkers? In veel gevallen is bijvoorbeeld een hoge mate van concentratie noodzakelijk. In de hedendaagse werkomgeving is geluid heel sfeerbepalend, maar wanneer er geluidshinder ontstaat moeten hiervoor oplossingen worden gezocht.

Landschapskantoor voor ieder bedrijf?

Er zijn dus verschillende vragen die uw bedrijf vóór het invoeren van vernieuwingen moet stellen. Betrek uw medewerkers daarom goed wanneer u overweegt om een nieuwe manier van werken in te voeren en denk goed na over de kantoorconfiguratie die het best past bij uw werkprocessen.

Scheidingswanden verkleinen de ruimte

Een mogelijkheid om akoestiek en privacy te creëren in uw landschapskantoor is het plaatsen van scheidingswanden. Op deze manier maakt u vergaderlokalen en bureaus voor bijvoorbeeld uw management en sales medewerkers. U kunt kiezen voor mobiele paneelwanden of voor grote vaste scheidingswanden die uw kantoor kunnen afscheiden tot uw ideale behoefte.

Kantoor-in-kantoor

Een andere mogelijke oplossing om werknemers de kans te geven zich voor bepaalde taken in een afgesloten (geluidsabsorberende) ruimte terug te trekken is het plaatsen van .BOX ruimte. De werknemers werken in het landschapskantoor, maar kunnen zich te allen tijde terugtrekken in de ruimte. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor telefoongesprekken of een korte meeting. Een deel van de workspaceruimte is transparant waardoor het contact met de rest van werkvloer behouden blijft. De ruimtes kunnen ook aan elkaar geschakeld worden en het is mogelijk om aanzetstukken te voorzien.

.BOX ruimte

.BOX ruimte

Bekijk hier de projecten die wij reeds voor onze klanten hebben gerealiseerd.  Heeft u interesse in een vrijblijvende kennismaking? Contacteer ons en we komen graag op afspraak bij u langs.

[ssba]

Bezoek virtueel onze nieuwe showroom