ton-sur-tooon-divider-thuissetting

Toon De Somer: “Ik krijg de kriebels van mainstream producten”

‘Live smart Work modern’, luidt de nieuwe slogan van meubelproducent en kantoorinrichter Toon De Somer. Het motto past volledig bij de bedrijfsfilosofie van de onderneming.

“Deze spreuk ligt in lijn met deze gedachte”, legt zaakvoerder Toon De Somer uit: “Dit vertegenwoordigt het gevoel dat we al langere tijd hebben. Het thuis- en werkgevoel smelt namelijk steeds meer samen. Ook de nieuwe producten, die we tijdens Meubelbeurs Brussel lanceren, liggen in lijn met deze gedachte”.

Als er iets is waar Toon de kriebels van krijgt, dan zijn het wel ‘mainstream’ producten. Bij het Antwerpse bedrijf lopen ze niet achter de kudde aan, daarom wordt er veel tijd geïnvesteerd om ieder jaar een bijzonder meubel te ontwerpen en op de markt te brengen. Ook dit jaar komt Toon De Somer met een reeks opvallende meubelen.

 

ton sur tooon divider volledig ingericht alternatief

Ton sur Tooon Divider

“We zien dat de kast als meubelstuk ruimte verliest. Steeds minder opbergruimte is er nodig, wat voornamelijk komt door de digitalisering. Zo zijn er minder mappen en papierwerk die opgeborgen hoeven te worden. Naast het opbergen van enkele private zaken, dient een kast tegenwoordig ook voor het creëren van privacy.”

Met die filosofie is het bedrijf aan de slag gegaan met een divider, getekend door Mathias De Ferm en Toon De Somer. Het idee ontstond om een ruimte te verdelen in twee, om bijvoorbeeld aan de ene kant een zakelijke uitstraling en aan de andere een huiselijke look te krijgen. “Het geheel is opgebouwd uit MDF-platen van 12 mm afgeronde dikke platen van één, anderhalf, twee, drie en zelfs vier meter. De panelen worden ondersteund door een elegant gebogen 90 graden stalenplaat die op twee manieren kan geplaatst worden, waardoor er een andere inval ontstaat.”

 

ton sur tooon divider living

 

De hoogte van de divider kan zelf bepaald worden. Zo kan er een hoogte bereikt worden van 2,20 meter, oftewel zes etages van 35 cm hoog. Toon voegt hieraan toe: “Men kan de metalen steuner vervangen door een kast of schuiven. Tevens voorzien we een metalen bak voor planten of een buis om twee gehelen te verbinden. Ideaal als kapstok of om groen op te hangen.” Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk zoals lak, cement en fineer. Daarnaast kan er gekozen worden voor magnetisch vilt, dat op de metalen kleeft, waardoor er met kleuren gespeeld kan worden en het geluid dempt wordt.

 

ton sur tooon divider standalone

 

Ton Sur Tooon Table


Tijdens het ontwikkelen van de Ton Sur Tooon Divider werd het idee van de Ton Sur Tooon Table collectie geboren. “Toen we het metalen stuk van de divider zagen, dachten we: kunnen we daar niks mee? Zo kwamen we op het idee om het onderdeel uit te vergroten en een tafelblad op te monteren, zodat het als tafelpoot figureert.”

 

ton sur tooon table final

 

Deze Ton Sur Tooon Table, combineerbaar met de divider doordat het geheel steunt op twee tot drie afgeronde stalen poten, is ontworpen in de vorm van een kei. De tafel is afgewerkt met een procedé in cement en behandeld met tweecomponentenlak. “Dit oerdegelijk procedé komt over vanuit Zwitserland en heeft zijn sterkte bewezen op vloeren. De cement spaci wordt bevestigd op een blokplaat waarvan de afgeronde randen mee worden gecementeerd. De tafel is te verkrijgen voor zes tot acht personen of voor acht tot tien personen.”

 

ton sur tooon table image 2

 

Tooon Lux chair

Met de jarenlange expertise in de kantoormarkt besloot Toon De Somer een eigen stoel op de markt te brengen. Het moest een stoel worden met een hoog zitcomfort die volledig te personaliseren is naar eigen smaak. Voor het ontwerp ging Toon De Somer een samenwerking aan met de bekende designer Axel Enthoven. Samen ontwierpen zij een stoel met acht verschillende onderstellen en een kuip met -of zonder armleuning. De Tooon Original werd geboren.

 

ton sur tooon divider coffee table

 

Toon vertelt: “Na het succes van de Tooon Original zijn we ook volledig gestoffeerde edities beginnen maken. Deze uitvoering is meer luxueus met een nog hogere graad van zitcomfort. Hierdoor ontstond Tooon Lux.” Deze bestaat uit acht basiskleuren en is meteen uit voorraad leverbaar. De stoel is verkrijgbaar in verschillende winkels in binnen –en buitenland. De stoel kan ook op vraag gestoffeerd worden (levering on-demand). Met een keuze uit meer dan 2000 stoffen, gescreend op vlekbestendigheid, zijn er vele personalisatiemogelijkheden.

Bron: https://www.wonen360.nl/article/9363893/toon-de-somer-ik-krijg-de-kriebels-van-mainstream-producten/

Featured Items

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy