Showroom bootvorm tafel

Interview met Wonen360

Vorige week werden wij geïnterviewd door Leo Elenbaas van Wonen360. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Toon De Somer is fabrikant van designstoelen van gerenommeerde Belgische ontwerpers. 30 jaar geleden begon hij met de verkoop van geïmporteerd kantoormeubilair. Dit breidde zich al snel uit tot het volledig renoveren en inrichten van kantoren met zaken als akoestiek, creativiteit en ergonomie in gedachten. Binnen deze projecten ontdekte hij dat er iets miste in de markt. Na het testen van talloze stoelen, realiseerde Toon zich dat een goed en slim ontwerp met comfort niet altijd samengaat. Zo ontstond de Tooon Chair. “Een aanpasbare designstoel met uitstekend zitcomfort, ontworpen door Axel Enthoven, Maxime Szyf en mijzelf, die zowel in kantoren als woonhuizen niet misstaan”, vertelt Toon in het kantoor van zijn meer dan 130 jaar oude fabriekspand.

Het iconische gebouw aan de Bredastraat in Antwerpen ademt historie. In de 1800 m2 grote showroom staan kantoormeubilair, designstoelen en lange tafels te pronken. Tot voor korte maakte Antwerpenaar Toon De Somer alleen stoelen. “Op vraag van klanten zijn daar nu ook tafels bijgekomen. Vooral lange, minimalistische tafels met lengtes van twee tot vier meter die op vier designpoten staan.”

Niet zonder succes, want op de laatste Meubelbeurs Brussel werd de Tooon Table genomineerd voor de Balthazar Awards. “Nu komen we ook nog met een nieuw fineerprogramma in een achttal verschillende kleuren.”

Op het gebied van de designstoelen is leder een toevoeging. “Elk jaar proberen we vernieuwing te brengen. Met ons zitmeubilair spelen we nu in op het feit dat de keuken steeds meer verandert in een leefomgeving. Vroeger was de zitkamer de centrale plek in huis. Dat is niet meer. Ook ’s avonds zitten we er vaak. Onze gestoffeerde stoelen zijn eigenlijk gezinsmeubilair. Als je er ketchup of wijn op morst, dan haal je het dankzij de toegepaste textielsoorten zo weer weg. Op de komende beurs in Keulen demonstreren we dat ook. Met water en zeep haal je alle verontreinigingen zo weg. Ideaal ook voor de horeca.”

Ook kantoren gaan steeds meer lijken op woonomgevingen. “Het wordt steeds huiselijker. Stoelen, krukken en tafels die we daar voor leveren kunnen zo in een woonhuis geplaatst worden. Ons geleverde zitcomfort is zeer, zeer hoog”, benadrukt Toon.

“Over zitcomfort wordt vaak te weinig nagedacht. Ik was onlangs in een sterrenrestaurant waar je voor een diner 150 euro neertelt, maar waar ik op een stoel zat waarop het niet was uit te houden. Uiteraard heb ik daar na afloop wat van gezegd. Nee, ik heb niet de Tooon Chair aanbevolen…”

De Belgische fabrikant richt zich op het middensegment. De Tooon Chair heeft een basisprijs vanaf € 128,-. “Als je voor leer kiest, dan wordt de prijs hoger. Er is ook keuze uit verschillende kussens, kuipen (met of zonder armsteunen), onderstellen etc. In het magazijn staan zo’n 4000 stoelen op voorraad die ook gepersonaliseerd kunnen worden: de kuipen, de onderstellen, de kleuren, zelfs een button op de zijkant van de stoel en een strook in de rugleuning die je kan branden en personaliseren. Als je alle mogelijke combinaties bij elkaar op telt, zitten we over de 1001 mogelijkheden.”

Met Toon De Somer worden heel wat consumenten via de 150 verdelers in binnen- en buitenland bereikt. Een aantal variaties van de Tooon Chair kan ook perfect buiten staan, in weer en wind. “We bieden vooral een oplossing voor zij die op zoek zijn naar ‘instant satisfaction’. In deze snelle, digitale tijden wil men geen 6 tot 10 weken meer wachten om op een stoel te kunnen zitten. Met de Tooon Chair hebben we dus heel wat combinaties op stock, en als je nog iets specialer wil, leveren we de stof maximum 4 tot 5 weken later. Maar je stoel heb je al, en zitten kan je ook al”, vertelt Toon.

De Tooon Chair is een Belgisch product, maar de ambitie van het bedrijf gaat ver over de grenzen heen. “We waren aanwezig op de beurzen in Shanghai en Brussel en in januari in Keulen. Op de IMM gaan we op zoek naar invoerders. Als die er niet zijn, dan naar de klant”, zegt Toon tot besluit.

Bron: https://www.wonen360.nl/article/9170431/toon-de-somer-ziet-de-keuken-steeds-meer-veranderen-in-een-alledaagse-leefomgeving/

Featured Items

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy