3D-plan voorbeeld - 1
3D-plan voorbeeld - 1
3D-plan voorbeeld - 2
3D-plan voorbeeld - 2
3D-plan voorbeeld - 3
3D-plan voorbeeld - 3
3D-plan voorbeeld - 4
3D-plan voorbeeld - 4
3D-plan voorbeeld - 5
3D-plan voorbeeld - 5
3D-plan voorbeeld - 6
3D-plan voorbeeld - 6
3D-plan voorbeeld - 7
3D-plan voorbeeld - 7
3D-plan voorbeeld - 8
3D-plan voorbeeld - 8
3D-plan voorbeeld - 9
3D-plan voorbeeld - 9
3D-plan voorbeeld - 11
3D-plan voorbeeld - 11
3D-plan voorbeeld - 12
3D-plan voorbeeld - 12
3D-plan totaalrenovatie
3D-plan totaalrenovatie - Render

Een 3D-plan: waarom is het nodig en hoe wordt het opgemaakt?

2D- en 3D-plannen. Binnen het uittekenen van interieurs zijn ze erg belangrijk. Misschien zelfs belangrijker dan je zou denken. En niet enkel voor thuisinterieurs komen ze goed van pas, ook bij het tekenen van kantoorinterieurs – zoals bij Toon De Somer gedaan wordt, maken ze een cruciaal onderdeel uit. Maar wat zijn 2D- en 3D-plannen nu eigenlijk? En waarom zijn ze nodig? Onze interieurarchitect Danny legt uit.  

Wat zijn een 2D- en een 3D-plan nu eigenlijk?

“Wie wil opvallen met zijn of haar interieurontwerp denkt best verder dan enkel het opmaken van een zwart-wit grondplan en wat foto’s. Wie écht wil overtuigen, kiest best ook voor 2D- en 3D-plannen.”

“2D- en 3D-plannen geven zowel ontwerpers, als potentiële kopers of huurders namelijk de kans om hun toekomstige interieur op een erg unieke manier reeds vorm te geven en in te richten. Zo kan je bijvoorbeeld door middel van bepaalde digitale technieken meubilair binnen een kamer plaatsen of reeds een sfeervolle houten vloer installeren. 2D- en 3D-plannen geven een sfeerimpressie en creëren een beter beeld van de mogelijkheden binnen bepaalde ruimtes.”

2D-plannen VS. 3D-plannen

“Wat het verschil is tussen 2D- en 3D-plannen? Wel, een 2D-plan is erg standaard en voornamelijk praktisch. Het geeft de schaal van de verschillende ruimtes weer en toont aan waar wat kan komen te staan. Enkel aan de hand van een legende kan je enkele zaken van elkaar onderscheiden. Een 2D-plan schept niet bepaald veel sfeer.”

“Waar 2D-plannen weinig tot geen sfeer scheppen, doen 3D-beelden dat wel. Ze laten namelijk toe om een ruimte volledig in te richten en je een prima beeld te geven van hoe jouw pand er naar jouw smaak ingericht zou uitzien.”

Het voordeel van 2D- en 3D-plannen

“Net omdat 2D- en 3D-plannen zo’n duidelijk en uniek beeld van bepaalde interieurs scheppen, verkleint de drempel voor potentiële kopers of huurders om effectief tot actie over te gaan. Omdat ze een klaar zicht krijgen op de verschillende mogelijkheden, gaan kopers of huurders minder lang twijfelen en sneller over tot kopen of huren. Bovendien scheppen ze niet enkel een mooi beeld voor klanten, ook zijn ze erg geschikt om aan brochures of websites toe te voegen.”

“In het geval van Toon De Somer, waar we gespecialiseerd zijn in totaalinrichtingen van kantoren, kunnen we ons zo van de concurrentie onderscheiden en potentiële klanten sneller over de streep krijgen om samen met ons in zee te gaan. Eens dat beklonken is, kunnen we hen gedurende het hele proces ontzorgen.”

Een 3D-plan bij Toon De Somer: een absolute meerwaarde voor jouw (her)inrichting

“Bij Toon De Somer hechten we bijzonder veel waarde aan het uitwerken van 3D-plannen en deze tot in detail aan onze potentiële klanten toe te lichten. We spreken dan ook niet echt over een ‘plan’, maar eerder over een visualisatie. Heb je een bepaalde visie voor ogen? Dan luisteren en kijken we daar aandachtig naar, waarna onze interieurarchitecten aan de slag gaan met die visie en deze zo goed mogelijk voor je tot leven trachten te brengen. Niet helemaal wat je in gedachten had? Geen probleem. Dan sturen we bij totdat de visualisatie helemaal past bij jouw bedrijf en achterliggende gedachtegang. Met die approach onderscheiden we ons trouwens ook van onze concurrenten: we gaan een pak verder in onze aanpak, en dat nog voor we met de effectieve werken van start zijn gegaan.” 

Ben je benieuwd naar hoe de (her)inrichting van jouw kantoorruimte er op plan uitziet? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder en bezorgen je een zo gedetailleerd mogelijk 3D-plan. Intussen kan je al wat inspiratie opdoen bij onze realisaties

Featured Items

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy