Geluid en concentratie - De Somer

Geluid en concentratie – tips voor de inrichting van uw kantoor

Is het u al opgevallen dat het zeer moeilijk is om in een rumoerige omgeving te lezen of een belangrijk gesprek te voeren? Concentratie is moeilijk in rumoerige ruimtes. Geluid heeft een directe impact op ons gemoed en onze concentratie. Absolute stilte is evenmin goed voor de concentratie, omdat uw geest dan in een staat van alarm verkeert. Aan de andere kant maakt een overdaad aan geluid u moe en daalt de productiviteit. Een aandachtspunt voor kantoorinrichting!

Volgens de laatste onderzoeken zou een licht achtergrondgeluid zoals het geluid van een verwarming of een airco ideaal zijn. Maar wat doen we met discussies, geroep of andere gesprekken die onze collega’s hebben waar we schouder naast schouder elke dag naast zitten?

White noise

Amerikanen hechten veel belang aan de voordelen van ‘white noise’. Zij geloven dat dit de productiviteit verhoogt en de negatieve effecten van continu gesuis in de omgeving minimaliseert. Wat is nu een voorbeeld van wit geluid? Zeegolven. Maar dit systeem verbergt de vervelende geluiden enkel, het zal ze niet uitschakelen.

Geluidsgolven

Zoals we allemaal weten komt geluid in golven. Wanneer een golf een muur raakt zal een deel van zijn energie geabsorbeerd worden. Andere delen zullen kruisen en andere delen worden terug in de ruimte gereflecteerd.

In ruimtes met stijve materialen met weinig absorberende middelen zoals cement, marmer of glas kunnen vervelende galmen ontstaan die in het slechtste geval leiden tot galmen. En dit zijn nu juist de materialen die meestal gebruikt worden in kantoren.

geluid

Oplossingen voor geluid op kantoor

Vandaag zijn er op de markt producten die de geluidsenergie absorberen en de akoestiek verbeteren in een ruimte. De oplossing die één van onze leveranciers Sinetica heeft, is een nieuw alu scherm voor het verdelen van werkplekken. Het verzekert ons zowel visuele als akoestische privacy. Het alu scherm systeem zorgt ervoor dat u op de beste manier werkt in een open space ruimte zonder het gevoel van identiteit en intimiteit te verliezen wetende dat u altijd in contact blijft met uw team.

De schermen zijn gestoffeerd op een aluminium structuur en verkrijgbaar in courante kleuren. De bovenste aluminium bar laat toe om er accessoires aan te hangen om uw werkplek te organiseren en naar uw eigen behoeften in te richten.

Kom gerust een kijkje nemen in onze showroom om dit systeem te bekijken. Tevens kunnen we u meenemen naar een referentie waar we een volledige geluidsabsorberende oplossing hebben uitgevoerd.

[ssba]

Bezoek virtueel onze nieuwe showroom