Samen naar een groen kantoor

Hoewel een aangename werkplek, waarin je productief kan
presteren, vaak betekent dat je voor een ergonomische werkomgeving
moet zorgen (bv. aan de hand van een ergonomische bureaustoel), zijn
er nog andere zaken die bijdragen aan een comfortabele en sfeervolle
werkplek. Daarvan is ‘groen op kantoor’ er eentje.

Groen op kantoor: belangrijk voor de energie van werknemers 

In de moderne werkomgeving is de visuele esthetiek van groot belang. Groen op kantoor, zoals het strategisch plaatsen van kantoorplanten, kan een aanzienlijke impact hebben op de energie en productiviteit van werknemers. Waarom het visuele aspect van groen op kantoor zo cruciaal is en hoe het bijdraagt aan een duurzame en inspirerende werkomgeving lees je hier. 

Het belang van groen op kantoor

Het integreren van groen in kantoorruimtes is meer dan alleen een esthetische keuze. Het kan de werkomgeving transformeren en de algehele werkervaring verbeteren. Planten op kantoor brengen niet alleen kleur en leven, maar ze kunnen ook de concentratie en het welzijn van werknemers bevorderen. Zelfs als je kiest voor niet-levende planten, blijft het visuele effect krachtig. 

Kantoorrenovatie-en-kantoorinrichting-Ensys-26

Ontdek de stijlvolle groene oplossingen in onze showroom

Wilt u uw kantoor omtoveren tot een inspirerende en rustgevende werkomgeving? Bezoek onze showroom en ontdek de nieuwste oplossingen voor groen op kantoor. Van stijlvolle groene decoraties tot onderhoudsvriendelijke designstukken, wij hebben alles om uw werkplek op te fleuren en productiever te maken.

Maak vandaag nog een afspraak en laat u adviseren door onze experts. Samen zorgen we voor een aangename en inspirerende werkomgeving met groen op kantoor.

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen in onze showroom!

Maak een afspraak

4 redenen om groen op kantoor te integreren

Visuele stimulatie

Planten voor op kantoor zorgen voor een visueel aantrekkelijkere werkplek. De aanwezigheid van groen kan helpen om een monotone kantooromgeving te doorbreken en visuele interesse te wekken.

Verbeterde concentratie

Uit onderzoek blijkt dat het kijken naar groene elementen in de werkruimte kan bijdragen aan een betere concentratie en focus. Dit komt doordat groen een rustgevend effect heeft op de hersenen. 

Verhoogde productiviteit

Een groen kantoor kan leiden tot een verhoogde productiviteit. Werknemers voelen zich meer op hun gemak en zijn geneigd efficiënter te werken in een prettige omgeving. 

Stressreductie

Planten voor kantoor hebben een kalmerend effect, wat kan helpen om stressniveaus te verlagen. Het zien van groen werkt ontspannend en kan bijdragen aan een positievere werkhouding. 

Het creëren van een groene werkplek

Het integreren van planten in kantoorruimtes is een eenvoudige manier om de werkomgeving te verbeteren. Of je nu kiest voor echte of kunstmatige planten, het visuele effect blijft krachtig. Hier zijn enkele tips voor het creëren van een groene werkplek: 

 • Strategische plaatsing: Plaats planten op zichtbare plekken zoals op bureaus, in vergaderruimtes en bij ingangen. Dit zorgt ervoor dat het groen in het kantoor opvalt en bijdraagt aan de algehele sfeer. 
 • Varieer in hoogte en soort: Gebruik verschillende soorten en hoogtes van planten om een dynamisch en interessant effect te creëren. Dit kan helpen om de ruimte levendiger te maken. 
 • Onderhoudsvriendelijk: Kies voor kantoorplanten die weinig onderhoud vereisen. Dit zorgt ervoor dat de planten er altijd fris uitzien zonder dat er veel inspanning voor nodig is. 

Duurzaam werken op kantoor

Duurzaamheid op kantoor gaat verder dan alleen milieuvriendelijke praktijken. Het omvat ook het creëren van een werkomgeving die het welzijn van werknemers bevordert. Groenvoorziening op kantoor kan een belangrijk onderdeel zijn van deze duurzame aanpak. Een groene werkomgeving draagt bij aan een gezonde en aangename werkplek, wat op zijn beurt leidt tot een duurzamere manier van werken. 

Conclusie 

Meer groen op kantoor, door het strategisch plaatsen van kantoorplanten, kan een wereld van verschil maken in de energie en productiviteit van werknemers. Het visuele aspect van groen zorgt voor een aantrekkelijke en stimulerende werkomgeving. Door te investeren in planten op kantoor, creëer je niet alleen een mooiere werkplek, maar draag je ook bij aan het welzijn en de efficiëntie van je team. Kortom, waarom planten op kantoor? Omdat het de beste investering is voor een groene, duurzame en productieve werkplek. 

Of je nu kiest voor echte planten of een duurzame optie zoals kunstmatige planten, het resultaat blijft hetzelfde: een betere werkplek voor iedereen. 

Jouw kantoor groen inrichten?

Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen inzake groen op kantoor? We lichten het graag toe. Laat je contactgegevens achter zodat we je contacteren voor een afspraak bij jou op kantoor, of in onze showroom!

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

  Totaalrenovatie Magic Betting

  Waarom kiezen voor Toon De Somer?

  Dankzij onze jarenlange ervaring – Toon De Somer werd reeds in 1989 opgericht – kunnen we onszelf experts in ons vak noemen. Doorheen de jaren verbreedden we onze expertise binnen de kantoorinrichting, waaronder ook de specifieke kennis van design, akoestiek, planning en budgetvriendelijke oplossingen vallen.

  We ontzorgen onze klanten zo goed mogelijk zélf. Zo beschikken we over onze eigen schrijnwerkerij zodat we jouw kantoor kunnen voorzien van maatwerk. We ontwerpen en installeren ons eigen meubilair, werken samen met binnenlandse leveranciers en binnenhuisarchitecten én kunnen zelfs de verhuis voor onze rekening nemen.

  • Meer dan 30 jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Eigen schrijnwerkerij

  • Expertise in akoestiek, design en ergonomie

  Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

  Featured Items