Activity Based Working
De toekomst van kantoorinrichting

Werkdynamieken en werknemersbehoeften veranderen continu, en het is essentieel dat kantooromgevingen meegaan in deze evolutie. Activity based working speelt hierbij een sleutelrol. Bij Toon De Somer weten we hoe belangrijk een kantoorinrichting is die flexibiliteit, productiviteit en welzijn bevordert. Daarom willen we u graag kennis laten maken met de principes van activity-based working en laten zien hoe wij deze kunnen implementeren om uw werkruimte te transformeren. 

Wat is activity based working?

Activity based working (ABW) is een innovatieve aanpak waarbij kantoorruimtes worden ontworpen op basis van de specifieke activiteiten binnen een organisatie. In plaats van vaste werkplekken, biedt ABW flexibele werkzones afgestemd op verschillende taken en werkstijlen. 

5 voordelen van activity based working

Verhoogde productiviteit

Door werkplekken aan te passen aan specifieke taken, kunnen werknemers efficiënter werken. Denk aan stille zones voor geconcentreerd werk, samenwerkingsruimtes voor teamoverleg en creatieve hoekjes voor brainstormsessies.

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

ABW maakt het mogelijk om de kantoorruimte gemakkelijk aan te passen aan veranderende behoeften. Dit is ideaal voor groeiende bedrijven of organisaties die vaak van project wisselen. 

Verbeterde samenwerking

Door ruimtes te creëren die samenwerking bevorderen, zoals open werkruimtes en informele ontmoetingsplekken, wordt de communicatie en teamdynamiek versterkt. 

Betere werktevredenheid

Werknemers hebben meer controle over hun werkomgeving en kunnen kiezen waar ze willen werken, afhankelijk van hun behoeften op dat moment. Dit verhoogt de tevredenheid en het welzijn. 

Efficiënter gebruik van ruimte

Activity based working zorgt voor een optimale benutting van de beschikbare ruimte, waardoor onnodige kosten worden bespaard en een efficiëntere indeling mogelijk wordt. 

Expertise Activity based working

Kom langs en bespreek de mogelijkheden van activity based working in onze showroom

Bent u klaar om de productiviteit en flexibiliteit op uw kantoor te verhogen? Kom naar onze showroom en bespreek met een van onze experts hoe activity based working uw werkplek kan transformeren.

Onze specialisten staan klaar om u te adviseren over de beste oplossingen voor uw bedrijf. Plan vandaag nog uw bezoek en ontdek hoe wij u kunnen helpen een dynamische en efficiënte werkomgeving te creëren.

Wij kijken ernaar uit u te verwelkomen en samen de mogelijkheden van activity based working te verkennen!

Maak een afspraak

Hoe Toon De Somer activity based working implementeert

Bij Toon De Somer hebben we ruime ervaring in het implementeren van activity-based working. Ons proces bestaat uit de volgende stappen:

Analyse van werkpatronen

We starten met een grondige analyse van de werkpatronen en behoeften binnen uw organisatie. Dit omvat het identificeren van de verschillende activiteiten en hoe vaak deze voorkomen. 

Ontwerp en planning

Op basis van onze analyse ontwerpen we een werkruimte met verschillende zones, elk geoptimaliseerd voor specifieke activiteiten. Dit kan variëren van rustige werkplekken tot dynamische vergaderruimtes. 

Keuze van meubilair

We selecteren meubilair dat flexibiliteit en functionaliteit biedt. Ergonomische stoelen, verstelbare bureaus en state-of-the-art akoestische oplossingen zijn slechts enkele voorbeelden. Ontdek hier onze ergonomische bureaustoelen. 

Implementatie en evaluatie

Na goedkeuring van het ontwerp implementeren we de nieuwe kantoorinrichting. We blijven betrokken en evalueren de effectiviteit van de veranderingen, waarbij we indien nodig aanpassingen doen om optimale resultaten te garanderen. 

Conclusie

Activity based working, ook wel activity-based werken genoemd, is meer dan een trend; het is de toekomst van kantoorinrichting. Bij Toon De Somer zetten we ons in om werkruimtes te creëren die niet alleen functioneel zijn, maar ook inspirerend en ondersteunend voor de diverse behoeften van werknemers. Wilt u meer weten over hoe activity based working uw kantoor kan transformeren? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden. 

Realisaties

Jouw kantoor inrichten?

Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen ? We lichten het graag toe. Laat je contactgegevens achter zodat we je contacteren voor een afspraak bij jou op kantoor, of in onze showroom!

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

  TDS - 4K & Magic Bet-43

  Waarom kiezen voor Toon De Somer?

  Dankzij onze jarenlange ervaring – Toon De Somer werd reeds in 1989 opgericht – kunnen we onszelf experts in ons vak noemen. Doorheen de jaren verbreedden we onze expertise binnen de kantoorinrichting, waaronder ook de specifieke kennis van design, akoestiek, planning en budgetvriendelijke oplossingen vallen.

  We ontzorgen onze klanten zo goed mogelijk zélf. Zo beschikken we over onze eigen schrijnwerkerij zodat we jouw kantoor kunnen voorzien van maatwerk. We ontwerpen en installeren ons eigen meubilair, werken samen met binnenlandse leveranciers en binnenhuisarchitecten én kunnen zelfs de verhuis voor onze rekening nemen.

  • Meer dan 30 jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Eigen schrijnwerkerij

  • Expertise in akoestiek, design en ergonomie

  Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

  Featured Items