Over ons

Duurzame (totale) kantoorrenovaties en ontwikkeling van slim
(kantoor-)meubilair: zo gaat het er bij Toon De Somer aan toe

De Somer, A Great Place To Work

Toon De Somer is een familiebedrijf dat werd opgestart in 1989 door Toon De Somer himself. Doorheen de jaren kwamen er steeds meer medewerkers aan boord, waaronder ook enkele andere familieleden. Intussen telt het team zo’n 15 medewerkers die zowel op de werf, als op kantoor werken, zowel voor onze kantoorprojecten als ons meubelmerk.

Bij De Somer is er ruimte voor iedereen: of je nu een masterdiploma op zak hebt, enkel over een relevante werkervaring beschikt of nog onder IBO-contract werkt. Het doel is om iedereen zoveel mogelijk te laten bijleren en te laten doorgroeien in de richting die hij of zij voor ogen heeft. Dat doen we enerzijds door de mogelijkheid tot het volgen van allerhande opleidingen te bieden, anderzijds doen we dat door het creëren van een aangename werkomgeving: een plek waar er hard gewerkt wordt en waar er tegelijkertijd ook ruimte is voor ontspanning en comfort.

6FE5436E D6E2 4D10 B504 77E0693D19F7
9C041113 CFB3 4D7D B6E7 D6C35C293A1B

Duurzaamheid

Duurzame (totale) kantoorrenovaties en ontwikkeling van slim
(kantoor-)meubilair: zo gaat het er bij Toon De Somer aan toe

Wie zorg draagt voor de planeet, krijgt daar heel wat voor terug. Dat hebben we bij Toon De Somer ook begrepen: dagelijks zetten zowel wij, als onze partners zich in voor een gezondere en groenere wereld. Niet alleen doen we dat door de ontwikkeling van slimme werkomgevingen en slim meubilair, ook streven we circulaire processen en CO2-neutraliteit na. Lees verder!

Beginnen bij het begin: een duurzame mindset

Een onderneming verduurzamen kan enkel en alleen als ook de mindset van binnenin de kern juist zit. Bij Toon De Somer zetten we dan ook al jaar en dag in op slimme en duurzame oplossingen voor kantoor- en thuisinterieurs. Daarbij nemen we onze verantwoordelijkheid op voor zowel mens, milieu, als maatschappij.

Onze eigen meubelcollecties: een circulair proces

Voor wie nog niet bekend is met circulariteit: bij een circulaire economie wordt het hergebruik van grondstoffen en producten gestimuleerd en gemaximaliseerd.

Ook bij Toon De Somer maken we gretig gebruik van het principe rond circulariteit, en dat vooral op onze eigen collecties. Zo zorgen we voor een eigen productie, waarbij grondstoffen maximaal worden ingezet en, wanneer nodig, ook afgebroken en hergebruikt. Dat kunnen we mede dankzij onze leveranciers én onze eigen schrijnwerkerij waarmaken. Die laatste zorgt er, in combinatie met onze eigen transportvoorziening, voor dat we zo veel mogelijk zelf in handen kunnen nemen. Dat leidt niet enkel tot een kortere keten, maar vooral tot een nog betere service voor onze klanten.

Een eigen schrijnwerkerij met biomassacentrale

Naast een kortere keten en een betere service, brengt onze schrijnwerkerij nog een ander voordeel: zo is er bij de werkplaats ook een biomassacentrale voorzien. Hierin wordt alle afval opgeslagen tot de koude wintermaanden. Tijdens deze maanden wordt het afval dan gebruikt om de schrijnwerkerij te verwarmen. Zo vermijden we extra gasverbruik, CO2-uitstoot en extra transport.

Partners met een duurzame mindset

Je kan nog zo veel investeren in een duurzame strategie, als je partners niet op eenzelfde golflengte zitten, komt er van je eigen strategie niets in huis. Daarom kiezen we voor leveranciers en partners die dezelfde mindset hoog in het vaandel dragen; zo is elk van hen er bijvoorbeeld goed van op de hoogte van waar hun grondstoffen komen. Al ons houtwerk is dan weer FSC-certified.

Bru Textiles

Bru Textiles, onze leverancier voor ecovriendelijke stoffen, streeft ernaar een ‘Forever Company’ te worden, een positieve impact te creëren en verandering teweeg te brengen om een duurzame toekomst voor toekomstige generaties te verzekeren. Om dat te kunnen, zetten ze strategisch in op de voor hen meest relevante Sustainable Development Goals (SDG’s), dat zijn 17 doelstellingen omschreven door de Verenigde Naties:

  • Fatsoenlijk werk en economische groei
  • Verantwoorde productie en consumptie van textiel
  • Klimaatactie ondernemen door inzicht te krijgen in de voetafdruk, up- en downstream
  • Transparantie en traceerbaarheid van alle producten
  • Partnerschappen intern en extern van het bedrijf om positieve verandering te verzekeren
Meer info

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met KUNNIG

KUNNIG is een Antwerps maatwerkbedrijf en staat voor sociaal-economisch en duurzaam ondernemen. Ze begeleiden maatwerkers van binnen zowat alle domeinen naar een duurzame tewerkstelling en hebben daarbij een doel voor ogen: een maximale doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt. Wie een samenwerking met KUNNIG aangaat, onderstreept het maatschappelijk engagement van zijn of haar onderneming. Samen met KUNNIG streeft Toon De Somer naar een duurzame groei voor zowel ondernemingen, als medewerkers.

Meer info

CO2-neutraal dankzij maatschappelijke projecten

CO2-neutraal te werk gaan is geen evidente doelstelling. Hoe hard we met z’n allen ons best ook doen, vaak zorgen onderliggende addertjes ervoor dat processen alsnog met de productie ervan gepaard gaan. Om die productie van CO2 te neutraliseren, zet Toon De Somer zich via The Climate Neutral Group voor verschillende internationale initiatieven, waarmee we onze uitstoot neutraliseren.

Hajin & Yixin Solar: kleinschalige installaties voor zonne-energie

Door de implementatie van kleinschalige installaties voor zonne-energie op het platteland van China, draagt het Hajin & Yixin Solar project haar steentje bij aan de klimaatveranderingen. Meer bepaald biedt het project plattelandsgemeenschappen toegang tot schone energie en dit zonder de uitstoot van broeikasgassen. Het Hajin & Yixin Solar project is gesitueerd in het Gonghe district, op de Tibetaanse hoogvlakte in China.

Lees meer

Clean Cooking Project in Nigeria: verdelen duurzame kookfornuizen

‘Kookrook’ zorgt jaarlijks voor zo’n 64.000 overlijdens in Nigeria, en dat vooral bij vrouwen en kinderen. Door de distributie van efficiënte houtskoolkachels die het Nigeria Clean Cooking Project verdeelt, kan de uitstoot van broeikasgassen verminderd worden. Dankzij een keramische voering die de verbrandingsefficiëntie verhoogt en die de warmte vasthoudt, vermindert het brandstofverbruik tot wel 50%. Niet alleen verminderen deze kachels de uitstoot van CO2 aanzienlijk, tegelijkertijd bieden ze voordelen voor gebruikers en gezinnen in de vorm van lagere brandstofkosten, minder blootstelling aan luchtverontreiniging die schadelijk is voor de gezondheid, sneller koken (wat resulteert in tijdsbesparing), en meer netheid en gemak.

Lees meer
Featured Items