De nieuwste vergadertrends - Toon De Somer The office Interiors

De nieuwste vergadertrends

We doen het allemaal minstens één keer in de week : vergaderen. Veel mensen hebben er ondertussen een hekel aan. Vergaderen neemt te veel tijd in beslag en eindigt te weinig in duidelijke besluiten en vervolgacties. Als gevolg van dit fenomeen merken we nu een aantal nieuwe trends die ontstaan. Een vergadering dient nuttig te zijn maar kan tegelijkertijd ook leuk zijn. Dat kan je als vergaderleider of voorzitter op de volgende manieren bekomen. 

Stand-up meeting

Stand-up meetingWat dacht je van staand vergaderen? Steeds vaker komt deze korte vorm van vergaderen voor. Je staat met je collega’s in een kring. Om de ‘stand-up’ meeting te doen slagen, is het belangrijk dat het tijdsstip van de vergadering elke dag hetzelfde is. Om te beurt geeft iedereen antwoord op de volgende 3 vragen : wat heb ik gisteren gedaan, wat ga ik vandaag doen en welke problemen kunnen er op mijn pad komen? Op die manier is er duidelijke communicatie naar alle collega’s toe en ben je op de hoogte van elkaars zaken. Als laatste geven we ook nog even mee dat deze meeting niet meer dan 10 minuten mag duren. Zo blijft het kort en spontaan. Voornamelijk bedrijven in de IT-sector maken hier veel gebruik van.

Vergaderwandelen

Maar ook het vergaderwandelen wordt steeds aantrekkelijker. Indien je gevestigd bent in de stad of aan een mooi park, is het wel eens aan te raden om een vergaderwandeling te maken. Je komt buiten, geniet van het zonnetje en ondertussen kan je in alle rust face-to-face met je vergaderpartner praten. Deze trend wordt momenteel nog veel in Amerika gebruikt. Ook voor dit fenomeen geven we je nog een aantal tips mee. Om in alle rust te kunnen praten, schakel je best je telefoon uit. Zorg dat de route van te voren is uitgestippeld zodat het uitkomt met je tijdsplanning. Voor een optimale vergaderwandeling nodig je beter niet meer dan 3 personen uit. En tot slot is het belangrijk dat je na de wandeling een korte samenvatting maakt van het gesprek zodat je achteraf niks vergeet.

Vergaderen

Buitenlucht zorgt voor een frisse geest en is een aantrekkelijke omgeving om meetings of brainstormsessies te organiseren. Zeker met de zomer in aantocht zijn dit bruikbare tips. Voor bedrijven die deze mogelijkheden of infrastructuur niet hebben, blijft een goed ingerichte vergaderruimte van belang. In een eerder artikel bespraken we al de voordelen van ronde en vierkante vergadertafels. Voor wie graag inspiratie wil opdoen, kom zeker langs in onze showroom of maak een afspraak. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden van je vergaderruimte.

[ssba]

Bezoek virtueel onze nieuwe showroom