Boost de productiviteit met deze inrichtingstips!

Boost de productiviteit op uw werkvloer met deze inrichtingstips

We werken gemiddeld zo’n 38 uur per week in een kantooromgeving waar we dag in dag uit, week na week zitten met onze collega’s. Verveling, demotivatie en onproductief gedrag is daar vaak een mogelijk gevolg van. Er bestaan veel artikels en studies over hoe je werknemers kan stimuleren op de werkvloer. Dit kan op verschillende manieren en als kantoorinrichters merken wij hier ook een trend in. Veel kantoren zijn klaar voor een opfrisbeurt. Zaakvoerders beseffen dat een frisse nieuwe look de investering waard is voor de look-and-feel van het bedrijf en het personeel. Hieronder overlopen we een aantal nuttige inrichtingstips die kunnen helpen om uw kantoorinrichting en indirect de productiviteit van uw werknemers een boost te geven.

Verdeel uw kantoor in verschillende ruimtes

We krijgen vaak te maken met landschapskantoren. Klanten kozen destijds voor een gemeenschappelijke vloer wat een besparingsvoordeel met zich mee bracht. Maar komen de nadelen daarvan meer naar boven. Zo worden collega’s vaak gehinderd door het omgevingsgeluid en is er minder privacy. Dit probleem zien wij geregeld voorbij komen. Wij raden onze klanten het volgende aan: deel de beschikbare ruimte opnieuw in. Verdeel waar het kan de ruimte in 2 zones. Een professioneel gedeelte waar alle benches/bureaus staan en een persoonlijke zone waar werknemers even rustig kunnen bellen, lezen of met een klant kunnen afspreken. Door deze laatste zone erbij te voegen, geeft u de werknemers de kans om tijdens hun vrije uren bezig te zijn met persoonlijke zaken. U creëert een omgeving waar work-life balance mogelijk is wat productiviteit op de werkvloer zal versterken. Toon De Somer denkt mee met dit probleem. Binnenkort kunnen wij onze kantoorhutten aan u voorstellen. Deze hutten zijn akoestisch en bieden een oplossing voor het privacy- en geluidsprobleem.

 

Hut coming Soon

Creëer een flexplek met staande bureaus

Titels zoals ‘Zittend werken is het nieuwe roken’ verschijnen steeds vaker in de media. Onderzoek in 2012 heeft uitgewezen dat de verhoogde kans op ziektes zoals diabetes, obesitas, kanker en hart- en vaatziekten gelinkt zijn met de periode dat een mens op zijn stoel zit. Wanneer een werknemer gemiddeld 3 uur minder per dag zou zitten, zou de levensverwachting van deze persoon met 2 jaar stijgen. Staand werken is dus een goed alternatief om meer beweging te krijgen in uw kantoor. Het is niet nodig om alle bureaus te veranderen. Voorzie een flexplek, een plek waar iedereen kan inloggen op z’n account en staand kan werken voor een bepaalde duur per dag.

Gebruik energieke kleuren

Er zijn zoveel manieren om uw kantoor te doen opleven. Heeft u een bedrijfskleur? Werk hiermee! Van de vuilbakken tot de ladenblokken en van de lampenkappen tot de voordeur, alles kan u een kleur geven. Dit zorgt niet enkel voor een betere  corporate identity, het brengt leven in uw kantoor wat de productiviteit ook zal versterken. Een ander aspect wat heel belangrijk is, is lichtinval. Ramen en natuurlijk licht zijn essentieel. Het ontbreken van dit witte licht zorgt voor vermoeidheid, eentonigheid en heeft ook invloed op het slaapgedrag, wat ook weer invloed heeft op de productiviteit tijdens de werkuren. Heeft uw kantoor geen ramen? Zorg dan voor andere elementen of gebruik deze tips om de kantoorruimte nieuw leven te geven. Soms is het ook raadzaam om te investeren in een  3D ontwerp en tekening. Zo krijgt u meteen een beeld van wat er mogelijk is met uw beschikbare oppervlakte.

3D-plan-De-Somer-1

 

We merken dat zowel nieuwe – als bestaande klanten steeds vaker nood hebben aan nieuwe creatieve oplossingen om het “landschapskantoorprobleem” op te lossen. Ondervindt u ook hinder of merkt u dat werknemers hier last van hebben? Maak eens een afspraak met één van onze kantoorinrichters. In onze showroom kunnen zij gelijk een aantal populaire producten laten zien.

 

 

[ssba]

Bezoek virtueel onze nieuwe showroom