A Christmas letter from Toon

Begin 2019 bezocht Toon samen met zijn vrouw Oeganda. Tijdens hun reis bezochten ze de beroemde ‘walk to gorilla’s’. Op weg van Ishasha naar Bwindi kwamen ze een klein schooltje tegen.

Ze besloten te stoppen om een kijkje te nemen en ze konden hun ogen niet geloven, verschillende kinderen zonder ouders. Na een gesprek met de headmaster werd beslist om een kleine donatie te schenken om hulp te bieden. Snel groeide er een vriendschap met de headmaster, zo kwamen ze te weten dat hun donatie zou helpen bij de betaling van schoolgeld voor enkele weeskinderen. De weeskinderen waren makkelijk herkenbaar, ze waren namelijk de enige zonder het typerende oranje schooluniform.

Omdat de indruk hen niet losliet, besloten ze drie kinderen te helpen. Elisabeth, Elia en Derek verloren hun vader aan aids. Tot overmaat van ramp verloren ze hun moeder enkele jaren voordien.Eenmaal in België bleef hun reis nazinderen. 

Ter attentie van de 30ste huwelijksverjaardag vroegen Toon en Vera daarom om een gift, met hulp van vrienden en familie werd er maar liefst € 4000 ingezameld.

Met het ingezamelde geld konden ze volgende doelen bereiken:

  • Keuken
  • Toiletten 
  • Stromend water
  • Schoolgeld en uniformen

Om deze reden besloot ‘Toon de Somer’ niet langer kerstkaarten uit te sturen. Het uitgespaarde bedrag gaat zo integraal naar de school.

“Indien u ooit Oeganda bezoekt en u passeert langs de gorilla’s, loont het zeker de moeite om het schooltje eens te bezoeken.”(Toon)

Bezoekt u Oeganda in de toekomst? Of wil u graag meer weten over het project? Dan kan u steeds meer informatie opvragen, wij helpen u met veel plezier verder. 

 

[ssba]

Bezoek virtueel onze nieuwe showroom